BRAZYLIJSKA JAGODA ACAI
Wśród owoców będących w składzie MONAVIE jest ten najważniejszy, jagoda Açai rosnąca naturalnie w jednym tylko miejscu na świecie, w Amazońskiej Dżungli na szczytach ogromnych drzew palmowych.
Od wielu stuleci rdzenni mieszkańcy Amazonii Północnej czcili jagodę Açai jako owoc o cudownych właściwościach i traktowali ją, jako remedium na wszelkie choroby. Nadzwyczajne korzyści zdrowotne wynikające ze spożywania jagodę Açai są stale potwierdzane nowymi badaniami naukowymi. Ze względu na niezrównany poziomy przeciwutleniaczy i nadzwyczajną zawartości składników odżywczych, jagoda Açai jest powszechnie uważana za jeden z najbardziej wartościowych owoców na świecie.
Jagoda Açai jest jak żaden inny zbadany owoc na świcie bogata w rożnego rodzaju składniki odżywcze potrzebne dla ludzkiego organizmu:
Mimo że Jagody Açai zawierają wiele ważnych przeciwutleniaczy, nie tak łatwo jest je wyodrębnić. Świeże Jagody Açai mogą zacząć tracić część swoich właściwości już na 24 godziny po ich zebraniu. Jednakże aby zachować przeciwutleniacze MONAVIE stosuje unikalny proces suszenia zamrożonych owoców tuż po ich zebraniu (liofilizacja).
Pod czujnym okiem zespołu nadzorującego, produkty MONAVIE wytwarzane są wyłącznie z użyciem wysokiej jakości składników i najnowocześniejszych technologii.
* Przeciwutleniacze
* Białko
* Błonnik
* Polifenole
* Fitosterole
* Kwasy tłuszczowe
* Aminokwasy
* Witaminy
* Minerały
Jagoda Açai jest bogatym źródłem białka oraz niezbędnych witamin i minerałów.
Szczególnie cennym składnikiem są polifenole. Jagoda Açai zawiera ponad tuzin różnych typów polifenoli, wśród których najważniejsze są antocyjanidy nadające owocom ich ciemnoczerwony, głęboko niebieski i fioletowy kolor oraz zapewniające szereg korzyści zdrowotnych potwierdzonych licznymi badaniami.
Zawiera również duże ilości błonnika, wysoką ilość niezbędnych dla organizmu aminokwasów, wysoką ilość fitosteroli wspomagających kontrolę poziomu cholesterolu w organizmie i niezbędną dawkę kwasów tłuszczowych.
Zawiera bardzo niską ilość cukru.
Ta niezwykła jagoda będąca w mieszance MONAVIE, zawiera najwyższy zarejestrowany wskaźnik antyoksydacyjny ORAC o wartości 1027 na każdy gram owocu (a nie na 100 gram owocu). Wynik został potwierdzony przez Laboratoria Brunswick, znane, jako najlepsze w branży laboratoria badające i oceniające wartość antyoksydantów.
Jagody Açai wspomaga trawienie, wspomaga koncentrację, wspomaga system odpornościowy i profilaktykę antynowotworową, wspomaga walkę z chorobami serca, poprawia krążenie i zapobiega miażdżycy, poprawia sprawność seksualną, przeciwdziała tworzeniu się zakrzepów, działa antyalergicznie, zapewnia większą wytrzymałość i dodaje energii, pomaga na sen, hamuje procesy starzenia się organizmu.
więcej: